Gloomsville
Czy chcesz zareagować na tę wiadomość? Zarejestruj się na forum za pomocą kilku kliknięć lub zaloguj się, aby kontynuować.

Małe, deszczowe, spokojne miasteczko. Podobno.

IndeksLatest imagesSzukajRejestracjaZaloguj

Pokój Rebeki R. Gone

Go down 
3 posters
AutorWiadomość
Ruby Gone

Ruby Gone

Liczba postów : 162
Wiek (postaci) : 34
Female Data dołączenia : 31/05/2009

Legitymacja
Rasa: Wampiry
Dar: może być w dwóch miejscach na raz. W jednym ciałem, a w drugim jakby jaźnią, kiedy jest niespecjalnie cielesna. Po za tym w sytuacjach kryzysowych jej zmysły szaleńczo się wyostrzają, wariują.

Pokój Rebeki R. Gone Empty
PisanieTemat: Pokój Rebeki R. Gone   Pokój Rebeki R. Gone EmptyPon Cze 01, 2009 6:17 pm

Pokój Rebeki R. Gone Pokoj_sypialny_3_mini
Pokój Rebeki R. Gone Pokoj_sypialny_2_mini
Powrót do góry Go down
Ruby Gone

Ruby Gone

Legitymacja
Dar: może być w dwóch miejscach na raz. W jednym ciałem, a w drugim jakby jaźnią, kiedy jest niespecjalnie cielesna. Po za tym w sytuacjach kryzysowych jej zmysły szaleńczo się wyostrzają, wariują.

PisanieTemat: Re: Pokój Rebeki R. Gone   Pokój Rebeki R. Gone EmptyPon Cze 01, 2009 8:32 pm

Dziewczyna padła na łóżko znużona dniem.
Po chwili zwinęła się w pół kłębek i przysnęła.
Tu była bezpieczna.
Powrót do góry Go down
Garret White

Garret White

Liczba postów : 248
Wiek (postaci) : 73
Male Data dołączenia : 31/05/2009

Legitymacja
Dar: Przewidywanie przyszłości.

PisanieTemat: Re: Pokój Rebeki R. Gone   Pokój Rebeki R. Gone EmptyPon Cze 01, 2009 9:04 pm

Garret zapukał ostrożnie do drzwi pokoju Ruby. Nie czekał jednak na odpowiedź, po prostu chciał być kulturalny. Wszedł do środka po cichu, przyglądając się rudowłosej.
-Jak się czujesz?- spytał z troską.
Usiadł na łóżku koło wampirzycy, ręką delikatnie odgarniając jej włosy z bladej twarzy.
-Boże, Ruby. Jakaś ty blada- zażartował.
Powrót do góry Go down
Ruby Gone

Ruby Gone

Legitymacja

PisanieTemat: Re: Pokój Rebeki R. Gone   Pokój Rebeki R. Gone EmptyPon Cze 01, 2009 9:07 pm

Spojrzała na niego wilkiem.
-To chyba grypa. Leżę w malignie a Ty się nabijasz kochanie? -spytała żartobliwym tonem.
Uśmiechała się lekko.
Powrót do góry Go down
Garret White

Garret White

Legitymacja

PisanieTemat: Re: Pokój Rebeki R. Gone   Pokój Rebeki R. Gone EmptyPon Cze 01, 2009 9:11 pm

-Wybacz mi, taki już jestem- wzruszył ramionami.
Garret delikatnym ruchem złapał Ruby za ramiona i sprawił, by usiadła. Spojrzał na nią z uwagą.
-Napędziłaś mi dzisiaj niezłego stracha- burknął, udając obrażonego.
Po chwili uśmiechnął się jednak i objął dziewczynę.
Powrót do góry Go down
Ruby Gone

Ruby Gone

Legitymacja

PisanieTemat: Re: Pokój Rebeki R. Gone   Pokój Rebeki R. Gone EmptyPon Cze 01, 2009 9:14 pm

Wtuliła się w niego ze smutnym uśmiechem.
-Przepraszam Garret, nie chciałam.
Zastanawiała się jednak nad czymś jeszcze...
-Kochanie... ale nic jej się nie stało? -spytała. Gdyby umiał czytać w myślach brzmiało by to raczej ,,chyba nie zrobiłam jej krzywdy.... proszę..."
Powrót do góry Go down
Garret White

Garret White

Legitymacja

PisanieTemat: Re: Pokój Rebeki R. Gone   Pokój Rebeki R. Gone EmptyPon Cze 01, 2009 9:19 pm

Chłopak schował twarz w rudych włosach dziewczyny.
-Nic jej się nie stało. Ma chyba tylko skręconą kostkę. Ale jestem z nią, w szpitalu- odpowiedział z uśmiechem.
Mówienie o sobie w taki sposób było dziwne. Ale cóż można było poradzić, skoro chłopak miał zdolność znajdowania się w dwóch miejscach na raz? Rzeczywiście, dar był dosyć dziwny i ciężko było go opisać…
-Musisz na siebie uważać- powiedział z troską.
Powrót do góry Go down
Ruby Gone

Ruby Gone

Legitymacja

PisanieTemat: Re: Pokój Rebeki R. Gone   Pokój Rebeki R. Gone EmptyPon Cze 01, 2009 9:21 pm

Spojrzała na niego ze smutnym uśmiechem.
-A będziesz przy mnie? Razem jest łatwiej... -powiedziała z lekkim, cholernie uroczym uśmiechem. Wogóle była śliczna, nawet jak na wampirka.
Powrót do góry Go down
Garret White

Garret White

Legitymacja

PisanieTemat: Re: Pokój Rebeki R. Gone   Pokój Rebeki R. Gone EmptyPon Cze 01, 2009 9:27 pm

-Jasne, ze tak. Przecież wiesz, że cię nie opuszczę- szepnął jej do ucha, tuląc Ruby trochę mocniej.
Na nią też uważał. Nie tak jak na Sue, w końcu była człowiekiem, ale jednak. Ruby też nie chciał sprawić bólu. Uśmiechnął się do wampirzycy, odrywając twarz od jej włosów.
Powrót do góry Go down
Ruby Gone

Ruby Gone

Legitymacja

PisanieTemat: Re: Pokój Rebeki R. Gone   Pokój Rebeki R. Gone EmptyPon Cze 01, 2009 9:30 pm

Spojrzała na niego z rozbrajającym uśmiechem. Już dawno uświadomila sobie, że go kocha zdecydowanie bardziej niż brata...
-Wiesz co jest dziwne? Ty i Lilka pachniecie mocno inaczej niż ja. To przez to, czym się żywimy? -spytała. W sumie oni spijali życie tylko ze zwierząt...
Powrót do góry Go down
Garret White

Garret White

Legitymacja

PisanieTemat: Re: Pokój Rebeki R. Gone   Pokój Rebeki R. Gone EmptyPon Cze 01, 2009 9:36 pm

Pytanie Ruby zupełnie zbiło Garreta z tropu. Przez chwilę siedział w milczeniu, starając się wymyślić sensowne wyjaśnienie.
-Ruby, skarbie, zawsze byłaś wyjątkowa- uśmiechnął się szeroko, puszczając rudowłosej oko.
Jak bardzo by ją zawiódł gdyby oznajmił jej, że jego uczucie w stosunku do rudowłosej nie jest takie, jakby wampirzyca chciała. Kochał ją, owszem, ale jak siostrę. Nigdy nie myślał o niej jak o swojej życiowej partnerce.
Powrót do góry Go down
Ruby Gone

Ruby Gone

Legitymacja

PisanieTemat: Re: Pokój Rebeki R. Gone   Pokój Rebeki R. Gone EmptyPon Cze 01, 2009 9:40 pm

Uśmiechnęła się lekko.
-,,Wyjątkowa jak zabójca stulecia" -zacytowała fragment jakiejś książki.
-Pójdziemy na spacer? -zapytała z uśmiechem.
Na szczęście nie wiedziała, że jest dla niego tylko ,,siostrzyczką."
Trudno by było przewidzieć jak zareaguje...
nie do końca oswojony wampir który wpadł w furię...
Powrót do góry Go down
Garret White

Garret White

Legitymacja

PisanieTemat: Re: Pokój Rebeki R. Gone   Pokój Rebeki R. Gone EmptyPon Cze 01, 2009 9:44 pm

Propozycja Ruby niezmiernie ucieszyła wampira. Chłopak w jednej chwili znalazł się przy drzwiach, otwierajac je szeroko.
-Chętnie- powiedział melodyjnym głosem, uśmiechając się łobuzersko.
Za dużo czasu spędzał w domu, powinien się jakoś rozerwać. A spacer, najlepiej po lesie, i to w dodatku w nocy, kiedy mogli wreszcie być sobą. To było czymś, o czym Garret od dawna marzył.
Powrót do góry Go down
Ruby Gone

Ruby Gone

Legitymacja

PisanieTemat: Re: Pokój Rebeki R. Gone   Pokój Rebeki R. Gone EmptyPon Cze 01, 2009 9:55 pm

Wymknęła się chichocząc cichutko przez otwarte okno.
Wiedziała, że pewnie chłopak dostanie zaraz zawału przez jej samobójcze zabawy... ale czyż oboje nie byli martwi?
Powrót do góry Go down
Garret White

Garret White

Legitymacja

PisanieTemat: Re: Pokój Rebeki R. Gone   Pokój Rebeki R. Gone EmptyPon Cze 01, 2009 9:56 pm

Garret zaśmiał się cicho. Sam jednak skorzystał z drzwi. W jednej chwili przebiegł przez cały dom i ogródek. Znalazłszy sie pod oknem pokoju Ruby wystawił rece przed siebie. Złapał rudowłosą, wystawiajac jej jednocześnie język.
-Jesteś za wolna- pokręcił głową udając zawiedzenie.
Powrót do góry Go down
Garret White

Garret White

Legitymacja

PisanieTemat: Re: Pokój Rebeki R. Gone   Pokój Rebeki R. Gone EmptyCzw Cze 04, 2009 7:27 pm

Chłopak, wraz z Ruby na rękach, wszedł do jej pokoju. Ułożył rudowłosą ostrożnie na łóżku.
-Musisz odpocząć- szepnął opiekuńczym głosem.
Odgarnął kosmyk włosów z twarzy dziewczyny, uśmiechajac się do niej. Przykrył ja kołdrą zupełnie, jakby była człowiekiem.
-Niedługo powinienem wrócić- powiedział szeptem.
Nie chciał jej zostawić samej, jednak musiał zmienić jedną wizję...
Powrót do góry Go down
Ruby Gone

Ruby Gone

Legitymacja

PisanieTemat: Re: Pokój Rebeki R. Gone   Pokój Rebeki R. Gone EmptyCzw Cze 04, 2009 7:59 pm

Leżała z zamkniętymi oczami. Milczała nie mogąc spać.
Kaszel ustał, ale obolałe płóca nie chciały młócić powietrza, wychwytywać tlenu...
A on znów uciekł. Ale to bez znaczenia.
Teraz już wie, już to czuje, że nigdy nie będzie jej.
Więc i ona nie będzie jego.
W żadnej sekundzie wiecznego życia.
Niech nie szuka żadnej czułości, niech idzie do tej swojej Susan, czy jak jej...
Obróciła się wtulając głowę w poduszkę.
Nie mogła zasnąć.
Wstała i powoli ruszyła w stronę drzwi.
Wymknie się z domu nikomu nie wadząc...

<zt>
Powrót do góry Go down
Lilian Green
Admin
Lilian Green

Liczba postów : 329
Wiek (postaci) : 32
Female Skąd : z Krainy Muminków
Data dołączenia : 30/05/2009

Legitymacja
Dar: Narzucanie innym swoich myśli i decyzji, wyczuwanie i zmienianie nastrojów.

PisanieTemat: Re: Pokój Rebeki R. Gone   Pokój Rebeki R. Gone EmptyNie Cze 07, 2009 9:02 pm

Wbiegła do pokoju Ruby i położyła ją na łóżku.
- Powinnaś teraz zasnąć - powiedziała głaszcząc przyjaciółkę po głowie.
Na prawdę jej tego zazdrościła. Że mogła zasnąć i śnić, wyzbyć się na chwilę siebie, swoich problemów. Jej nigdy już nie będzie to dane.
- Zagrać ci jakąś kołysankę? - zapytała. Wiedziała, że nawet grając na dole dziewczyna będzie słyszała każdy nawet najcichszy dźwięk.
Powrót do góry Go down
https://gloomsville.forumpolish.com
Ruby Gone

Ruby Gone

Legitymacja

PisanieTemat: Re: Pokój Rebeki R. Gone   Pokój Rebeki R. Gone EmptyNie Cze 07, 2009 9:05 pm

Skinęła głową zamykając oczy.
Wtuliła się w poduszkę.
-Lilka... jeśli Garret wróci powiedz mu żeby się do mnie nie zbliżał. -powiedziała jeszcze cicho.
-Rozkaż mu. Wiem, że potrafisz.
Powrót do góry Go down
Lilian Green
Admin
Lilian Green

Liczba postów : 329
Wiek (postaci) : 32
Female Skąd : z Krainy Muminków
Data dołączenia : 30/05/2009

Legitymacja
Dar: Narzucanie innym swoich myśli i decyzji, wyczuwanie i zmienianie nastrojów.

PisanieTemat: Re: Pokój Rebeki R. Gone   Pokój Rebeki R. Gone EmptyNie Cze 07, 2009 9:07 pm

Nakryła ją kołdrą.
- Dobrze. Nie martw się - wyszeptała i pogładziła ją po włosach.
- Śpij dobrze. - powiedziała i wyszła z pokoju zamykając za sobą drzwi.
Powrót do góry Go down
https://gloomsville.forumpolish.com
Ruby Gone

Ruby Gone

Legitymacja

PisanieTemat: Re: Pokój Rebeki R. Gone   Pokój Rebeki R. Gone EmptyNie Cze 07, 2009 9:15 pm

Westchnęła cicho popadając w senne otępienie. W jej myślach Garret siedział tuż obok i czule spoglądał na śpiącą Rebekę.
Odezwała się cicho w myślach do niego
Garret...
Po chwili Lilian zaczęła grać.
Ruby usnęła ze smutkiem na ustach.
Powrót do góry Go down
Sponsored content

PisanieTemat: Re: Pokój Rebeki R. Gone   Pokój Rebeki R. Gone Empty

Powrót do góry Go down

Pokój Rebeki R. Gone
Powrót do góry 
Strona 1 z 1