| Pokój Rebeki R. Gone | |
|
|
Autor | Wiadomość |
---|
Ruby Gone
Liczba postów : 162 Wiek (postaci) : 34 Data dołączenia : 31/05/2009
Legitymacja Wiek: 19 Rasa: Wampiry Dar: może być w dwóch miejscach na raz. W jednym ciałem, a w drugim jakby jaźnią, kiedy jest niespecjalnie cielesna. Po za tym w sytuacjach kryzysowych jej zmysły szaleńczo się wyostrzają, wariują.
| Temat: Pokój Rebeki R. Gone Pon Cze 01, 2009 6:17 pm | |
| | |
|
| |
Ruby Gone
Legitymacja Wiek: 19 Rasa: Wampiry Dar: może być w dwóch miejscach na raz. W jednym ciałem, a w drugim jakby jaźnią, kiedy jest niespecjalnie cielesna. Po za tym w sytuacjach kryzysowych jej zmysły szaleńczo się wyostrzają, wariują.
| Temat: Re: Pokój Rebeki R. Gone Pon Cze 01, 2009 8:32 pm | |
| Dziewczyna padła na łóżko znużona dniem. Po chwili zwinęła się w pół kłębek i przysnęła. Tu była bezpieczna. | |
|
| |
Garret White
Liczba postów : 248 Wiek (postaci) : 73 Data dołączenia : 31/05/2009
Legitymacja Wiek: 18 lat Rasa: Wampiry Dar: Przewidywanie przyszłości.
| Temat: Re: Pokój Rebeki R. Gone Pon Cze 01, 2009 9:04 pm | |
| Garret zapukał ostrożnie do drzwi pokoju Ruby. Nie czekał jednak na odpowiedź, po prostu chciał być kulturalny. Wszedł do środka po cichu, przyglądając się rudowłosej. -Jak się czujesz?- spytał z troską. Usiadł na łóżku koło wampirzycy, ręką delikatnie odgarniając jej włosy z bladej twarzy. -Boże, Ruby. Jakaś ty blada- zażartował. | |
|
| |
Ruby Gone
| Temat: Re: Pokój Rebeki R. Gone Pon Cze 01, 2009 9:07 pm | |
| Spojrzała na niego wilkiem. -To chyba grypa. Leżę w malignie a Ty się nabijasz kochanie? -spytała żartobliwym tonem. Uśmiechała się lekko. | |
|
| |
Garret White
| Temat: Re: Pokój Rebeki R. Gone Pon Cze 01, 2009 9:11 pm | |
| -Wybacz mi, taki już jestem- wzruszył ramionami. Garret delikatnym ruchem złapał Ruby za ramiona i sprawił, by usiadła. Spojrzał na nią z uwagą. -Napędziłaś mi dzisiaj niezłego stracha- burknął, udając obrażonego. Po chwili uśmiechnął się jednak i objął dziewczynę. | |
|
| |
Ruby Gone
| Temat: Re: Pokój Rebeki R. Gone Pon Cze 01, 2009 9:14 pm | |
| Wtuliła się w niego ze smutnym uśmiechem. -Przepraszam Garret, nie chciałam. Zastanawiała się jednak nad czymś jeszcze... -Kochanie... ale nic jej się nie stało? -spytała. Gdyby umiał czytać w myślach brzmiało by to raczej ,,chyba nie zrobiłam jej krzywdy.... proszę..." | |
|
| |
Garret White
| Temat: Re: Pokój Rebeki R. Gone Pon Cze 01, 2009 9:19 pm | |
| Chłopak schował twarz w rudych włosach dziewczyny. -Nic jej się nie stało. Ma chyba tylko skręconą kostkę. Ale jestem z nią, w szpitalu- odpowiedział z uśmiechem. Mówienie o sobie w taki sposób było dziwne. Ale cóż można było poradzić, skoro chłopak miał zdolność znajdowania się w dwóch miejscach na raz? Rzeczywiście, dar był dosyć dziwny i ciężko było go opisać… -Musisz na siebie uważać- powiedział z troską. | |
|
| |
Ruby Gone
| Temat: Re: Pokój Rebeki R. Gone Pon Cze 01, 2009 9:21 pm | |
| Spojrzała na niego ze smutnym uśmiechem. -A będziesz przy mnie? Razem jest łatwiej... -powiedziała z lekkim, cholernie uroczym uśmiechem. Wogóle była śliczna, nawet jak na wampirka. | |
|
| |
Garret White
| Temat: Re: Pokój Rebeki R. Gone Pon Cze 01, 2009 9:27 pm | |
| -Jasne, ze tak. Przecież wiesz, że cię nie opuszczę- szepnął jej do ucha, tuląc Ruby trochę mocniej. Na nią też uważał. Nie tak jak na Sue, w końcu była człowiekiem, ale jednak. Ruby też nie chciał sprawić bólu. Uśmiechnął się do wampirzycy, odrywając twarz od jej włosów. | |
|
| |
Ruby Gone
| Temat: Re: Pokój Rebeki R. Gone Pon Cze 01, 2009 9:30 pm | |
| Spojrzała na niego z rozbrajającym uśmiechem. Już dawno uświadomila sobie, że go kocha zdecydowanie bardziej niż brata... -Wiesz co jest dziwne? Ty i Lilka pachniecie mocno inaczej niż ja. To przez to, czym się żywimy? -spytała. W sumie oni spijali życie tylko ze zwierząt... | |
|
| |
Garret White
| Temat: Re: Pokój Rebeki R. Gone Pon Cze 01, 2009 9:36 pm | |
| Pytanie Ruby zupełnie zbiło Garreta z tropu. Przez chwilę siedział w milczeniu, starając się wymyślić sensowne wyjaśnienie. -Ruby, skarbie, zawsze byłaś wyjątkowa- uśmiechnął się szeroko, puszczając rudowłosej oko. Jak bardzo by ją zawiódł gdyby oznajmił jej, że jego uczucie w stosunku do rudowłosej nie jest takie, jakby wampirzyca chciała. Kochał ją, owszem, ale jak siostrę. Nigdy nie myślał o niej jak o swojej życiowej partnerce. | |
|
| |
Ruby Gone
| Temat: Re: Pokój Rebeki R. Gone Pon Cze 01, 2009 9:40 pm | |
| Uśmiechnęła się lekko. -,,Wyjątkowa jak zabójca stulecia" -zacytowała fragment jakiejś książki. -Pójdziemy na spacer? -zapytała z uśmiechem. Na szczęście nie wiedziała, że jest dla niego tylko ,,siostrzyczką." Trudno by było przewidzieć jak zareaguje... nie do końca oswojony wampir który wpadł w furię... | |
|
| |
Garret White
| Temat: Re: Pokój Rebeki R. Gone Pon Cze 01, 2009 9:44 pm | |
| Propozycja Ruby niezmiernie ucieszyła wampira. Chłopak w jednej chwili znalazł się przy drzwiach, otwierajac je szeroko. -Chętnie- powiedział melodyjnym głosem, uśmiechając się łobuzersko. Za dużo czasu spędzał w domu, powinien się jakoś rozerwać. A spacer, najlepiej po lesie, i to w dodatku w nocy, kiedy mogli wreszcie być sobą. To było czymś, o czym Garret od dawna marzył. | |
|
| |
Ruby Gone
| Temat: Re: Pokój Rebeki R. Gone Pon Cze 01, 2009 9:55 pm | |
| Wymknęła się chichocząc cichutko przez otwarte okno. Wiedziała, że pewnie chłopak dostanie zaraz zawału przez jej samobójcze zabawy... ale czyż oboje nie byli martwi? | |
|
| |
Garret White
| Temat: Re: Pokój Rebeki R. Gone Pon Cze 01, 2009 9:56 pm | |
| Garret zaśmiał się cicho. Sam jednak skorzystał z drzwi. W jednej chwili przebiegł przez cały dom i ogródek. Znalazłszy sie pod oknem pokoju Ruby wystawił rece przed siebie. Złapał rudowłosą, wystawiajac jej jednocześnie język. -Jesteś za wolna- pokręcił głową udając zawiedzenie. | |
|
| |
Garret White
| Temat: Re: Pokój Rebeki R. Gone Czw Cze 04, 2009 7:27 pm | |
| Chłopak, wraz z Ruby na rękach, wszedł do jej pokoju. Ułożył rudowłosą ostrożnie na łóżku. -Musisz odpocząć- szepnął opiekuńczym głosem. Odgarnął kosmyk włosów z twarzy dziewczyny, uśmiechajac się do niej. Przykrył ja kołdrą zupełnie, jakby była człowiekiem. -Niedługo powinienem wrócić- powiedział szeptem. Nie chciał jej zostawić samej, jednak musiał zmienić jedną wizję... | |
|
| |
Ruby Gone
| Temat: Re: Pokój Rebeki R. Gone Czw Cze 04, 2009 7:59 pm | |
| Leżała z zamkniętymi oczami. Milczała nie mogąc spać. Kaszel ustał, ale obolałe płóca nie chciały młócić powietrza, wychwytywać tlenu... A on znów uciekł. Ale to bez znaczenia. Teraz już wie, już to czuje, że nigdy nie będzie jej. Więc i ona nie będzie jego. W żadnej sekundzie wiecznego życia. Niech nie szuka żadnej czułości, niech idzie do tej swojej Susan, czy jak jej... Obróciła się wtulając głowę w poduszkę. Nie mogła zasnąć. Wstała i powoli ruszyła w stronę drzwi. Wymknie się z domu nikomu nie wadząc...
<zt> | |
|
| |
Lilian Green Admin
Liczba postów : 329 Wiek (postaci) : 32 Skąd : z Krainy Muminków Data dołączenia : 30/05/2009
Legitymacja Wiek: 17 Rasa: Wampiry Dar: Narzucanie innym swoich myśli i decyzji, wyczuwanie i zmienianie nastrojów.
| Temat: Re: Pokój Rebeki R. Gone Nie Cze 07, 2009 9:02 pm | |
| Wbiegła do pokoju Ruby i położyła ją na łóżku. - Powinnaś teraz zasnąć - powiedziała głaszcząc przyjaciółkę po głowie. Na prawdę jej tego zazdrościła. Że mogła zasnąć i śnić, wyzbyć się na chwilę siebie, swoich problemów. Jej nigdy już nie będzie to dane. - Zagrać ci jakąś kołysankę? - zapytała. Wiedziała, że nawet grając na dole dziewczyna będzie słyszała każdy nawet najcichszy dźwięk. | |
|
| |
Ruby Gone
| Temat: Re: Pokój Rebeki R. Gone Nie Cze 07, 2009 9:05 pm | |
| Skinęła głową zamykając oczy. Wtuliła się w poduszkę. -Lilka... jeśli Garret wróci powiedz mu żeby się do mnie nie zbliżał. -powiedziała jeszcze cicho. -Rozkaż mu. Wiem, że potrafisz. | |
|
| |
Lilian Green Admin
Liczba postów : 329 Wiek (postaci) : 32 Skąd : z Krainy Muminków Data dołączenia : 30/05/2009
Legitymacja Wiek: 17 Rasa: Wampiry Dar: Narzucanie innym swoich myśli i decyzji, wyczuwanie i zmienianie nastrojów.
| Temat: Re: Pokój Rebeki R. Gone Nie Cze 07, 2009 9:07 pm | |
| Nakryła ją kołdrą. - Dobrze. Nie martw się - wyszeptała i pogładziła ją po włosach. - Śpij dobrze. - powiedziała i wyszła z pokoju zamykając za sobą drzwi. | |
|
| |
Ruby Gone
| Temat: Re: Pokój Rebeki R. Gone Nie Cze 07, 2009 9:15 pm | |
| Westchnęła cicho popadając w senne otępienie. W jej myślach Garret siedział tuż obok i czule spoglądał na śpiącą Rebekę. Odezwała się cicho w myślach do niego Garret... Po chwili Lilian zaczęła grać. Ruby usnęła ze smutkiem na ustach. | |
|
| |
Sponsored content
| Temat: Re: Pokój Rebeki R. Gone | |
| |
|
| |
| Pokój Rebeki R. Gone | |
|